Loading...

Ученичка от Старопрестолната професионална гимназия по икономика стана министър на икономиката за ден

Ученичка от Старопрестолната професионална гимназия по икономика стана министър на икономиката за ден

Ученичка от Старопрестолната професионална гимназия по икономика стана министър на икономиката за ден, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. Работният процес на министъра на икономиката Емил Караниколов бе проследен от Михаела Кирилова, ученичка от XII клас, специалност „Икономическа информатика“ в Старопрестолна професионална гимназия по икономика – Велико Търново.

Министър Караниколов въведе Михаела Кирилова в работата на няколко дирекции в министерството, както и представи мерките, които се взимат за намаляване на административната тежест за бизнеса и възможностите за инвестиции в Индустриалните зони в България. Той пожела на възпитаничката на великотърновската гимназия успешна бъдеща реализация и посочи, че днес тя е получила много практически опит, който ще й бъде полезен занапред.

Министърът на икономиката посрещна и другите двама млади мениджъри, които се включиха в инициативата като парламентарен секретар и съветник по медийните въпроси в министерството.

Александрия Мариянова от 23 – то СУ „Ф. Жолио-Кюри” в София пое поста Парламентарен секретар на министерството. Александрия учи Технологичен профил – Предприемачество и бизнес последна година и има опит в управление на учебна компания.

Възпитаникът на Старопрестолната професионална гимназия по икономика в гр. Велико Търново Мартин Георгиев зае поста медиен съветник на министъра на икономиката за един ден. Мартин също изучава специалност „Икономическа информатика“.

Свързана медия

Споделете