Loading...

В София ще се проведе българо-японски бизнес форум

Заместник министър-председателят Томислав Дончев, заедно със заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще участват в откриването на българо-японски бизнес форум.

Събитието ще се състои на 26.06 (вторник), от 9.30 часа, в столичния хотел „Хилтън“.

За форума в България пристига бизнес мисия на Японската агенция за външна търговия, включваща над 30 японски компании. Техен домакин е вицепремиерът Томислав Дончев, а проявата е продължение на визитата на японския премиер Шиндзо Абе през януари т.г. в нашата страна и постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни.

След официалното откриване на форума, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и японският посланик в България Н. Пр. Масато Ватанабе ще подпишат съвместен документ, с който ще се създаде Японски бизнес форум – нова платформа за делово сътрудничество между двете държави.

В рамките на своята визита в България,представителите на японските компании ще посетят и производствени бази в София и Пловдив, които са пример за успешен бизнес в страната, и ще проведат срещи с представители на българския бизнес за установяване на директни контакти и стартиране на съвместни проекти.

Споделете