Loading...

Възможностите за сътрудничество обсъди заместник-министър Щонова с представители на германската ASB

Възможностите за сътрудничество обсъди заместник-министър Щонова с представители на германската ASB

Заместник – министър Щонова разговаря с представители на една от водещите германски организации „Arbeiter-Samariter-Bund“(ASB), която работи в областта на дарителството и социалното подпомагане.

„Федерална република Германия е основен външно-търговски партньор на България, много важно е сътрудничеството между нас да е не само в икономическата област, но и в други сфери, които ни свързват“, каза зам. министър Щонова. Тя допълни, че Министерство на икономиката и индустрията оказва пълно съдействие на германските инвеститори в България при реализиране на техните проекти. Насочваме усилията си и към нови форми на сътрудничество по стратегически важни теми като дигитализация, иновации, изкуствен интелект, стартъпи, каза зам.-министър Щонова.

Тя потвърди готовността на министерството да съдейства чрез нашите Служби по търговско – икономически въпроси за разширяване на сътрудничеството между българските и германски организации.

Заместник председателят на Управителния съвет на “ASB Hamburg” Гюнтер Арнд и колегите му са в България, за да се запознаят с възможностите за сътрудничество в различни области, една от които е обучението на кадри. Той изрази задоволство от подкрепата, която получава организацията от СТИВ Хамбург. В резултат на съвместната работа на АSB и СТИВ първите 4 български многопрофилни болници вече са получили дарения на болнични легла и медицински инвентар.

Гюнтер Арнд изрази готовността си да обсъждат с българските институции възможности за организиране и провеждане на обучения в България по различни теми, както и няколкоседмична практика в структурите на организацията в Германия.

„ASB“ е неправителствена организация, в която членуват над 1.4 млн, души, състои се от 16 регионални сдружения, 205 областни и местни сдружения и 125 дружества с ограничена отговорност. Около 50 000 са заетите на пълно работно време в нея, над 20 000 души са доброволците. „АSB Hamburg Ortsverband Mitte“ е наградена в рамките на инициативата “Start social Bundespreises 2022/23″ лично от федералния канцлер на Германия г-н Олаф Шолц.

Възможностите за сътрудничество обсъди заместник-министър Щонова с представители на германската ASB

Споделете