Loading...

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще проведе среща с представители на НПО в областта на потребителската защита

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще проведе среща с представители на неправителствените организации в областта на потребителската защита.

На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с активното включване на неправителствения сектор в разглеждането и решаването на потребителски сигнали и спорове, както и актуални теми относно защитата на потребителските права. Ще бъдат поставени на разискване и проблемите с повишаването на цените на някои основни групи потребителски стоки и услуги и необходимостта от засилен контрол върху тези процеси от страна на отговорните институции.

На срещата ще присъства и председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, който ще представи актуална информация относно извършената от КЗП проверка по повод обявеното намерение от страна на мобилни оператори за вдигане на цените на услугите.

Срещата ще се състои днес, 23 декември 2021г., в сградата на Министерството на икономиката и индустрията на ул. „Славянска“ 8. След нея министър Нинова ще даде брифинг с начален час 14.15 ч.

Колеги, заповядайте!

Споделете