Loading...

Вицепремиерът Корнелия Нинова и посланикът на Алжир обсъдиха задълбочаване на отношенията между двете държави

Вицепремиерът Корнелия Нинова и посланикът на Алжир обсъдиха задълбочаване на отношенията между двете държави

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и посланикът на Алжир Байя Бенсмаил обсъдиха възможността за засилване на икономическите отношения между двете страни в различни сектори, където сътрудничеството е забавено заради ковид кризата.

Икономиката, инфраструктурата, земеделието, отбраната и водният сектор са традиционни сфери на взаимодействие, които в миналото са развивани добре и където може да започне да се надгражда. Около това мнение се обединиха и двете страни по време на срещата. Посланикът на Алжир допълни, че страната й вижда като сфери на взаимен интерес и фармацията и оптиката.

По време на разговорите алжирският посланик отбеляза, че цел номер едно на посолството е работа по линия на икономическата дипломация. Вицепремиерът Корнелия Нинова напомни, че Алжир е възприеман като врата към Африка. Обсъдени бяха и възможностите за туризъм между двете държави, както и необходимостта от директен полет между Алжир и България.

На срещата бе договорено и възстановяване на работата на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, който не е заседавал от осем години.

Споделете