Loading...

За привличане на инвеститорския интерес към област Видин се договориха заместник-министър Любен Петров и областният управител на Видин

За привличане на инвеститорския интерес към област Видин се договориха заместник-министър Любен Петров и областният управител на Видин

Привличане на инвеститори и насочване на инвеститорски интерес към област Видин – за това се договориха на среща днес заместник-министърът на икономиката Любен Петров и областният управител на Видин Момчил Станков. Областният управител представи икономическото състояние и проблемите на региона, произтичащи от високата безработица и обезлюдяването на населените места, както и с усилията на областната администрация за възраждане на Видинска област.

Момчил Станков акцентира върху инвестиционното намерение на германска фирма за изграждане на малко предприятие за заготовки на дюнер-грилове. Очаква се стойността на тази инвестиция да е около 2 милиона евро, а реализацията й да осигури работа на 130 човека от областта. Инвеститорският интерес към Видин се очаква да се засили и след предстоящо посещение на германска делегация в областта през юни-юли 2015 година.

Заместник-министър Любен Петров заяви пълно съдействие от страна на Министерство на икономиката като подчерта, че ще бъдат създадени конкурентни условия за инвеститорите особено в държавните индустриални зони, каквато има и на територията на област Видин.

Споделете