Loading...

Зам.-министър Александър Манолев: Стартират инвестиционни проекти за 800 млн. лв.

Зам.-министър Александър Манолев: Стартират инвестиционни проекти за 800 млн. лв.

Инвестиционни проекти за над 800 млн. лв. са били сертифицирани през миналата година от Българската агенция за инвестиции. Част от тях вече са в ход, а други ще стартират през 2019 г., като общият брой на новоразкритите работни места ще надхвърли 2500. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на официална церемония по награждаване на победителите в 16-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

„Трябват повече инициативи, които да фокусират вниманието върху успешните компании в България, защото те имат редица причини да бъдат горди от своите постижения“, подчерта Александър Манолев. По думите му за последните 10 години частният сектор у нас е създал над 100 хил. нови работни места. „Значителна част от тях са съвестни работодатели, които продължават да се развиват и днес. И които не забравят, че за да имаш устойчивост трябва да инвестираш и в обществото“, подчерта икономическият заместник-министър.

Той връчи наградите в категорията „Инвестиция в обществото“, където първо място зае „Райфайзен“ с дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“. Заедно с подкрепата, която банката добавя към всяко дарение на служител, общата сума за тазгодишната кампания, дарена от банката и нейните служители, е достигнала 205 хил. лв. За всичките 9 години кампанията е подкрепила 233 проекта с над 2.7 млн. лева.

В 16-ото издание на конкурса за корпоративна социална отговорност се състезаваха рекордните 112 проекта на 71 компании в шест категории. Наградите на БФБЛ имат за цел да насърчат и популяризират най-добрите практики на компаниите в сфери като екология, образование, развитие на служителите, местните общности и цялото общество.

В церемонията по награждаване участие взеха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева и др.

Споделете