Loading...

Зам.-министър Балникова участва в първа копка на нов завод в Пловдив

Зам.-министър Балникова участва в първа копка на нов завод в Пловдив

Заместник-министърът на икономиката Яна Балникова участва в церемонията по първа копка на нова производствена база на компания за медицинска апаратура в Пловдив.

„От изключителна важност е, че новата фабрика ще допринесе за създаването на много нови работни места и облагородяването на региона. С този проект Пловдив върви с една стъпка напред към превръщането на района във водеща индустриална зона на Балканите“, заяви Балникова.

Тя поздрави ръководството на компанията за впечатляващите резултати на международния пазар и силния екип от професионалисти, които запазиха работните си места по време на пандемията.

„Надявам се да продължите да развивате бизнеса си в България и да разкривате нови работни места у нас“, каза още тя.

Новата фабрика за медицинско оборудване ще изнася продукти за над 100 държави в цял свят. Плановете са тя да бъде завършена до 2023 г.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестициите Стамен Янев, посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки, изпълнителният директор на компанията BTL Industries Георги Петков, както и представители на Община Пловдив.

——-

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

Свързана медия

Споделете