Loading...

Зам.-министър Борисов: 90% от шведските компании виждат нов потенциал за развитие на бизнес в България

Зам.-министър Борисов: 90% от шведските компании виждат нов потенциал за развитие на бизнес в България

Проучване на шведски компании показва, че 90% от тях виждат потенциал за развитие на бизнес в България. Откриването на нов цех „Покритие на метални части чрез електрофореза“ на територията на „AК Електрик“ АД е един от днешните успешни примери. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на официална церемония при откриването на новото съоръжение. На събитието присъстваха и Владимир Туджаров главен секретар на Министерство на икономиката, Ирена Соколова областен управител на гр. Перник, Пламен Алексиев кмет на гр. Радомир, представители на бизнеса и др.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че благодарение на АК Електрик и AQ Group икономическите отношения между България и Швеция се задълбочават. „Предприятието се развива много устойчиво през последните години, следвайки най-модерните принципи за иновации“, допълни той.

Заместник-министър Лъчезар Борисов увери, че Министерство на икономиката ще продължи да бъде ангажирано с подобряване на бизнес средата и няма да спре агресивната политика за намаляване на административната тежест. „Ние ще работим усилено и за насърчаване на инвестициите и иновациите и подобряване на достъпа до финансиране“, каза още той.

Свързана медия

Споделете