Loading...

Зам.-министър Борисов отличи победителя в класацията ИКТ ТОП 100 на технологичните компании у нас

Зам.-министър Борисов отличи победителя в класацията ИКТ ТОП 100 на технологичните компании у нас

„За първа година изцяло българска фирма е победител в класацията ИКТ ТОП 100 на технологичните компании у нас. Това е „Поликомп“, която предлага иновативни продукти и услуги на утвърдени световни производители.“ Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на церемония по връчване на наградите на ICT Media. Компанията осигурява конкурентни предимства и на клиентите, които получават достъп до специфична техническа и ценова информация и могат да правят поръчки директно, както и да проверяват статуса на поръчката директно в сайта на „Поликомп“.

От самото си създаване компанията бележи непрекъснат ръст на реализирания оборот, благодарение на повече от 1200 дилъри. „Поликомп“ разполага с мощна информационна система, позволяваща контрол и управление на всички търговски и логистични процеси във фирмата.

На церемонията зам.-министър Борисов заяви, че насърчаването на бизнес инициативата и иновациите е основен приоритет на Министерство на икономиката. Той изтъкна, че ICT секторът в България се оказа много важен за българската икономика, оказа се фактор за българската стабилност.

В заключение зам.-икономическият министър подчерта, че България е мястото, където младите, умните и успелите хора трябва да продължат реализацията си“, а не да напускат страната ни.

Споделете