Loading...

Зам.- министър Борисов връчи сертификат клас „А“ на компания, която ще инвестира близо 6.5 млн. лв. в хранително-вкусовата промишленост

Зам.- министър Борисов връчи сертификат клас „А“ на компания, която ще инвестира близо 6.5 млн. лв. в хранително-вкусовата промишленост

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „ПРЕСТИЖ-96“ АД – един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България. Сертификатът беше връчен на г-жа Дарина Стоянова, изпълнителен директор на фирмата.

Проектът на компанията цели разширяване и модернизация на производството посредством закупуване на нова производствена база в с. Леденик, община Велико Търново и внедряването в експлоатация на нови производствени мощности и оборудване. Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 6 479 000 лева, финансирани със собствени средства, а като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места.

Икономическият заместник – министър подчерта, че инвестициите и разширението на производството на все повече компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за инвеститорите. Лъчезар Борисов изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг в региона и макроикономическа стабилност, като това я превръща във все по-добро място за правене на бизнес.

Споделете