Loading...

Зам.-министър Данчев се срещна с главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара

Зам.-министър Данчев се срещна с главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара

Заместник-министърът на икономиката Димитър Данчев се срещна с главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) д-р Митко Василев. На нея бяха обсъдени въпроси, свързани с търговско-икономическите отношения между двете страни.

В рамките на срещата заместник-икономическият министър представи политиките, функциите, както и приоритетите на Министерството на икономиката и индустрията. В процеса на разговор стана ясно, че във връзка с бъдещото развитие на индустриалните зони в България, ще бъде разгледана възможността за участие на НКИЗ в EXPO Real /International Trade Fair for Property and Investment/ в Мюнхен. „Германия е стратегически партньор и отношенията ще бъдат развивани приоритетно, както на федерално ниво, така и на ниво отделни федерални провинции. Сътрудничеството ни е важно за нас и разчитаме успешното партньорство с министерството да продължи и в бъдеще“, подчерта зам.-министър Данчев.

От своя страна д-р Митко Василев изтъкна, че през последните години Германия традиционно заема първо място във външнотърговските взаимоотношения с България, като по данни на германската статистика за 11 месеца на 2021 г. двустранният стокообмен надхвърля нива от 9 млрд. евро.

По време на срещата бяха обсъдени съвместни инициативи и приоритетни икономически теми, които ще създадат възможности за разширяване на двустранното сътрудничество.

Споделете