Loading...

Зам.-министър Лъчезар Борисов: България е фактор за бизнес стабилност

Зам.-министър Лъчезар Борисов: България е фактор за бизнес стабилност

България стана фактор за бизнес стабилност. Сред основните приоритети на Министерство на икономиката е да продължим с активните мерки за подобряване на бизнес средата. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов в Пловдив. Той присъства на церемонията по връчване на златните медали на 74-я Международен технически панаир, където участие взеха над 550 фирми от 35 държави. Борисов връчи отличия на 5 компании в категория „Машиностроене“.

„Машиностроенето е важен сектор за българската икономика. Производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение обхваща 5% от стойността на индустриалното производство в страната. Над 1000 фирми осъществяват дейност в сектора, а през миналата година индексът на промишленото производство и на оборота нарастват с 15% и 11% на годишна база“, добави Борисов. По думите му износът на машини и оборудване от 2013 г. бележи постоянен ръст.

По време на наградите заместник икономическият министър подчерта, че Пловдивският панаир е институция и основен помощник на Министерството на икономиката за интернационалните връзки на бизнеса и поздрави всички изложители, участвали в него.

Споделете