Loading...

Зам.-министър Лъчезар Борисов: България e с най-голям годишен ръст от 153% на инвестициите в недвижими имоти през 2017 г. спрямо 2016 г.

Зам.-министър Лъчезар Борисов: България e с най-голям годишен ръст от 153% на инвестициите в недвижими имоти през 2017 г. спрямо 2016 г.

България e с най-голям годишен ръст от 153% на инвестициите в недвижими имоти през 2017 г. спрямо 2016 г, сочат данни от доклада Global Investment Atlas 2018 на Cushman & Wakefield. По този начин инвестиционните сделки в страната са достигнали 856 млн. долара. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на официална церемония по връчване на Годишните награди на Imoti.net

Той изтъкна, че българската икономика се намира в период на предизвикателства и възможности, с подчертана финансова и макроикономическа стабилност, пример за което са прогнозите от 4 % ръст на БВП през 2018 г. Зам.-министър Борисов поясни, че правителството работи усилено в посока намаляване на административната тежест и развитието на бизнеса. По думите му успешното прогресиране на имотния бранш, автомобилния и IT сектора у нас са доказателство за ускореното развитие на българската икономика.

Заместник-министърът отличи компаниите в категория Дебют на Агенция за недвижими имоти. Призът за първо място грабна фирма АНТРЕ, за второ място се пребори STONEHARD , а трето бе спечелено от фирма РЕТРЕЙД.

Свързана медия

Споделете