Loading...

Зам.-министър Лъчезар Борисов връчи награда „Златна мартеница” за успешно стартиращо предприятие

Зам.-министър Лъчезар Борисов връчи награда „Златна мартеница” за успешно стартиращо предприятие

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи наградата „Златна мартеница“ в категория „Успешно стартиращо предприяние“, завоювало позиции на тазгодишната церемония, организирана от сдружение „Произведено в България – Съюз на малкия и дребен бизнес”.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че България може да бъде място за стартиращия иновативен бизнес, и че София може да се превърне в „Силиконовата долина“ на Европа. „През последните години добавената стойност в ICT – секторът расте средно годишно с 28%“, каза още той. Зам.-министър Борисов подчерта, че в успеха на „Джоб радар“ вижда няколко послания важни за икономиката. На първо място успешно развитие на стартиращо предприятие, което е фактор, че у нас има млади и предприемчиви хора, които искат да работят и живеят в родината си. На следващо място използване на иновации, които са съсредоточени към пазара на труда и човешкия капитал. Този успешен опит за иновации в съчетание със съсредоточаваме върху човешкия капитал и пазара на труда е от изключително значение за развитието на икономиката. „Само по този начин когато работим всички заедно можем да постигнем синергия и да се справим с трансформацията, от която има нужда българската икономика, наложена от международните тенденции“, каза в заключение зам.-министърът.

На церемонията бяха отличени още верига магазини за техника “Зора”, компания произвеждаща снакс от пълнозърнест ориз “Нухелт”, както и “Адвансед парашут системс”.

В допълнение Министерството на икономиката информира:

На 06.03.2019 г. Министърът на икономиката сформира междуведомствена работна група с участието на множество външни експерти, които да предложат нормативни промени за подобряване на средата за стартиране на бизнес в България. Срокът за работа на работната група е до края на месец май тази година.

Споделете