Loading...

Зам.-министър Любен Петров подписа в Иран два Меморандума за насърчаване на взаимните търговско-икономически връзки

Зам.-министър Любен Петров подписа в Иран два Меморандума за насърчаване на взаимните търговско-икономически връзки

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров подписа в Иран два Меморандума за насърчаване на взаимните търговско-икономически връзки. Първият документ е Меморандум за разбирателство между Българската агенция за инвестиции и Организацията за инвестиции, икономическа и техническа помощ на Иран. От иранска страна подписът бе положен от Моххамад Хазаи, заместник-министър и президент на Организацията за инвестиции,икономическа и техническа помощ на Иран. Според записаното в него ще бъде създадена Ирано-българска съвместна работна група, която ще обсъжда и предлага мерки за увеличаването на обема на двустранните инвестиции и повишаване на инвестиционното сътрудничество между двете страни. Работната група ще има за задача да идентифицира областите за развитие на сътрудничеството, ще прави мониторинг на инвестиционните тенденции, ще организира конференции и семинари за инвестиционно обучение в сфери от общ интерес.

Вторият Меморандум за разбирателство е между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Иранската организация за малки и средни предприятия и индустриални паркове. От иранска страна документът бе подписан от Али Яздани, заместник-министър на промишлеността, мините и търговията и изпълнителен директор на организацията. Меморандумът предвижда двете институции да насърчават и подпомагат малките и средните предприятия /МСП/ за изграждане на съвместни предприятия, трансфер на технологии в индустриални паркове и зони в двете държави и др. Двете страни се ангажират да обменят информация от общ интерес за търговски панаири, изложения и други значими събития.

Заместник-министър Любен Петров е на посещение в Ислямска република Иран в състава на правителствената делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов.

Свързана медия

Споделете