Loading...

Зам.-министър Любен Петров заминава на официално посещение в Китай

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров заминава на официално посещение в Китай начело на българска делегация за участие във Форум за сътрудничество и развитие между Китай и страните от Централна и Източна Европа, който ще се проведе на 8 и 9 юни в Нинбо. По време на посещението зам.-министър Петров ще се срещне със зам.- министъра на търговията на Китай Джон Шан.

В рамките на Форума ще бъде открита Изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа, както и постоянен шоурум за български консумативни стоки в изложбения и търговски център на Нинбо, където се представят 17 български фирми-изложители.

Зам.-министър Петров ще участва също така във Форум за инвестиционно сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, на който ще бъдат представени условията и възможностите за инвестиции в България. По време на този форум бизнес-делегация от 13 български компании ще имат възможност за преки контакти с китайски партньори.

Зам.-министър Любен Петров ще посети и град Шанхай, където ще има срещи с фирми, които проявяват интерес към инвестиции и съвместни предприятия в страната ни.

Споделете