Loading...

Зам.-министър Манолев: Оборотът в промишленото производство е нараснал с 1/3 за последните 7 години

Зам.-министър Манолев: Оборотът в промишленото производство е нараснал с 1/3 за последните 7 години

Оборотът в промишленото производство е нараснал с около 1/3 за последните 7 години. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика” 2017, който се организира от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и сп. Икономика.

„В края сме на една много добра година за българското производство, през която предприятията ни станаха още по-ефективни и конкурентоспособни. Факт, който се доказва и от статистическите данни“, каза зам.-министър Манолев. По думите му за полугодието създадената добавена стойност в производството се увеличава с 240 млн. лв. и достига 8 млрд. лв. Той посочи и че основен приоритет за правителството е намаляването на административната тежест – процес, който пряко се отразява на бизнеса и навлизането на нови инвестиции.

Зам.-министър Манолев връчи наградата в категория „Индустрия“ на инж. Росен Даскалов, собственик на „Син Карс Интернешънъл” ЕООД – единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. Сред гостите на церемонията бяха и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министърът на туризма Николина Ангелкова и др.

Споделете