Loading...

Зам.-министър Маргаритов и началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев участваха в Международното изложение „Хемус 2022

Зам.-министър Маргаритов и началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев участваха в Международното изложение „Хемус 2022

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов и началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев участваха в 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”. То се провежда от 1 до 4 юни 2022 г. в Международен панаир Пловдив.

На пресконференция при откриването Калоян Методиев съобщи, че България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от началото на годината. За този период са издадени разрешителни за 504 милиона евро.

Тази година изложението “Хемус” се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Главното внимание на изложителите е насочено към възможностите за участие в модернизацията на българската армия. В рамките на форума ще се проведе международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, заседание на Индустриалния форум, както и демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.

Международното изложение „Хемус 2022” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус – 95“.

Споделете