Loading...

Зам.-министър Николай Павлов: Работим за изграждане на конкурентоспособна индустрия чрез въвеждане на нови технологии

Зам.-министър Николай Павлов: Работим за изграждане на конкурентоспособна индустрия чрез въвеждане на нови технологии

Министерството на икономиката и индустрията подкрепя компаниите, които създават условия за експертна и качествена подготовка на кадрите у нас

Политиката на министерството е насочена към изграждане на конкурентоспособна индустрия чрез въвеждане на нови технологии, иновации и стимулиране на иновативните компании. Постигането на този приоритет е невъзможно без наличието на квалифицирани кадри във високотехнологичните сектори, какъвто е секторът на информационните и комуникационни технологии. Това каза заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов на Годишната церемония по закриването на Стипендиантската програма Huawei ICT Talents и обучителната програма Training Seeds For The Future. По неговите думи Министерството на икономиката и индустрията ще продължи да подкрепя всички инициативи на компаниите, свързани с развитието на младото поколение и със създаването на условия за експертна и качествена подготовка на кадрите у нас.

По време на събитието бяха отличени студенти от страната, участвали тази година в двете програми на Хуауей Технолоджис България, които поставят фокус върху младите таланти в областта на информационните технологии и тяхното бъдещо развитие.

Заместник-министър Павлов поздрави българските възпитаници, които са се представили най-добре от всички европейски участници. Той приветства стремежа им да натрупат ценен опит в сферата на информационните и комуникационни технологии, да обогатят дигиталните и лидерските си умения, които ще помогнат за бъдещото им кариерно им развитие.

„Качественото образование трябва да бъде достъпно за всички млади хора, така че те да могат да получат практически умения, за да бъдат конкурентоспособни във все по-силно дигитализираната бизнес среда“, каза още заместник-министър Николай Павлов.

В събитието участваха още генералният мениджър на Хуауей технолоджис България Тери Ли, временно изпълняващият длъжността посланик на посолството на Китайска народна република – г-жа Уан Мин; чл. кор. проф. Евдокия Пашева, заместник -председател на БАН, експерти от министерството на образованието и науката и министерство на транспорта, ректори и професори от партньорски университети, както и представители на бизнеса и индустрията

Споделете