Loading...

Зам.-министър Павлов и азербайджанският му колега Анар Акхундов обсъдиха развитието на търговско – икономическите отношения между двете страни

Зам.-министър Павлов и азербайджанският му колега Анар Акхундов обсъдиха развитието на търговско – икономическите отношения между двете страни

Зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов взе участие в шестото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, която се проведe в Баку. Съпредседател от българска страна е министърът на енергетиката Владимир Малинов. По време на заседанието делегациите на двете страни обсъдиха възможностите за разширяване на икономическите връзки и интензифицирането на търговските отношения между Република България и Република Азербайджан.

В изказването си на форума зам.-министър Павлов изрази готовността на българското правителство да работи за подобряване на икономическото взаимодействие между двете държави, за диверсифициране на стокообмена извън познатите стокови групи, както и за популяризиране на инвестиционните възможности.

В рамките на събитието заместник-министър Николай Павлов проведе двустранни срещи със заместник-министърa на икономиката на Азербайджан Анар Акхундов и със заместник- изпълнителния директор на азерската Агенция за насърчаване на експорта и инвестициите Турал Хайили.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения с цел разширяване на спектъра на стокообмена между двете държави, както и за засилване на партньорството с икономическите и свободни зони. Бяха дискутирани и възможностите за разширяване на инвестиционното сътрудничество между двете страни.

Беше договорено да се проведат бизнес посещения и форуми, които да допринесат за развитието на бизнес-контактите между двете страни, с крайна цел промотиране на възможностите и развитие на икономическите взаимоотношения между България и Азербайджан.

Споделете