Loading...

Зам.-министър Шотев: Идейният проект за нова индустриална зона в Стара Загора ще е готов до края на годината

Зам.-министър Шотев: Идейният проект за нова индустриална зона в Стара Загора ще е готов до края на годината

До края на тази година ще бъде готов идейният проект за изграждане на нова индустриална зона в района на летището на Стара Загора, което ще даде възможности за разкриване на нови работни места. Това заяви заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев в Стара Загора по време на дискусия на тема „Бъдеще за енергийния комплекс „Марица изток“ – перспективи и предизвикателства“, организирана от кмета на общината.

Зам.-министър Шотев съобщи, че изграждането на новата индустриална зона в Стара Загора е приоритет за Министерството на икономиката и индустрията. Целта е да се създадат нови възможности и нов бизнес и да се привлекат компании, които да предлагат повече възможности на хората за работа и развитие на местно ниво.

„Усилията на министерството са насочени към създаване на зони с добра инфраструктура и подходяща среда, в която инвеститорите да създадат повече нови, добре платени работни места, от които регионът има нужда.“, каза Ивайло Шотев.

Той допълни, че Министерството на икономиката и индустрията ще има активна роля в процеса на трансформиране на икономиката в региона.

Националната компания индустриални зони ще е операторът на структурата, която съвместно с общината, ще развие потенциала на определения за новата зона терен. След изготвянето на основния проект за зоната ще стартират всички процедури по отчуждаване, изграждане на инфраструктура и др., поясни зам.-министърът.

Във форума участваха още Красимир Ненов и Ива Петрова, зам.-министри на енергетиката, Гинка Машова-Станчева, зам.-министър на труда и социалната политика, Ангелина Бонева, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, областният управител на Стара Загора Ива Радева, евродепутатът Ангел Джамбазки, представители на синдикатите, народни представители, работещи в мините и централите, представители на бизнеса и др. заинтересовани организации и граждани.

Споделете