Loading...

Зам.-министър Щонова: До 24 часа ще се възстанови електрозахранването на производствената площадка на ВМЗ в Сопот

Зам.-министър Щонова: До 24 часа ще се възстанови електрозахранването на производствената площадка на ВМЗ в Сопот

До 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването към производствената площадка на ВМЗ в Сопот. Това заяви заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова по време на посещение в завода. Заместник-министър Щонова отиде във „Вазовски машиностроителни заводи“ (ВМЗ), за да се запознае на място със ситуацията, след като тази нощ, вследствие на проливните дъждове, производственият процес в тази част на завода бе спрян.

Към момента всички помещения са отводнени. Действано е много бързо, след като сутринта складове и производствени цехове бяха под вода. Още в ранните часове е било спряно и електричеството на цялата площадка на завода в Сопот. Така е елиминиран рискът от възникване на производствена авария.

Част от цеховете на завода в момента не работят, но предстои тяхното поетапно включване. Зам.-министър Щонова поясни, че няма пострадала готова продукция. „Искам да поздравя екипа на място, който е действал изключително бързо и адекватно и в нито един момент не е имало риск за работниците на ВМЗ, което е най-важното“, подчерта зам.-министър Щонова. По нейни думи ситуацията в региона е много тежка. Има и служители на ВМЗ, които не са могли да стигнат до работните си места заради състоянието на инфраструктурата след проливните дъждове.

„ВМЗ ще предостави хранителни продукти на бедстващите хора от района. В контакт сме с Община Карлово и имаме готовност да окажем съдействие за всичко друго, за което сме в състояние да помогнем“, каза още зам.-министър Щонова.

Тепърва ще се правят и детайлни огледи, за да се прецени какви са материалните щети във ВМЗ и какво ще е необходимо, за да се отстранят – и като време, и като ресурси, стана ясно по време на посещението в завода.

Зам.-министър Щонова бе посрещната в Сопот от изпълнителния директор на ВМЗ Иван Стоенчев, като двамата разговаряха и с много от работниците на място.

Свързана медия

Споделете