Loading...

Зам.-министър Везиева: Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия

Зам.-министър Везиева: Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия

Екипът на Министерство на икономиката от самото начало изрази своята готовност за пряка работа с бизнеса по места. Заедно обсъждаме всяка една промяна по нормативната база, за да получим предварителна оценка на въздействието върху всеки един документ. Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на разширено изнесено заседание на Българска стопанска камара (БСК) на тема “Институционална подкрепа на бизнеса в Североизточна България”, проведено днес в Русе.

На срещата с членовете на БСК и бизнеса в Русе зам.-министър Везиева обявиче е стартирала първата процедура по ОП “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 , “Подобряване на производствения процес в МСП” и изрази надежда, че много малки и средни предприятия ще се възползват от възможностите, които тя предлага. “Програмата е насочена към резултатност и устойчивост, всеки работещ бизнес може да надгради своя капацитет”, допълни тя.

Заместник-министърът съобщи, че се подготвят и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, които да създадат условия за развитие на индустриалните паркове и зони в страната. “Искаме да създадем условия за по-добър бизнес климат. Много е важно тези паркове да станат работещи, да ги превърнем в място, където да се срещат бизнесът, науката и иновациите”, посочи Везиева.

Зам.-министърът на икономиката бе гост и на Конференция за бъдещето на шивашката индустрия в България. По покана на организаторите тя посети две от най-големите фабрики за мъжки и дамски костюми в страната, намиращи се в Русе.

Свързана медия

Споделете