Loading...

Зам.-министър Везиева: Разработваме стратегия за инвестиции, съобразена с регионалните приоритети

Зам.-министър Везиева: Разработваме стратегия за инвестиции, съобразена с регионалните приоритети

Министерство на икономиката разработва стратегия за инвестиции, съобразена с приоритетите за развитие на всеки един регион в България, това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева в Плевен на кръгла маса с участието на потенциални и реални инвеститори, представители на държавните и местните власти, браншови организации от Северозападния район на планиране.

На събитието, организирано от Българска агенция за инвестиции (БАИ) по проект Популяризиране на предимствата за инвестиране в България, взеха участие вицепремиерът г-жа Меглена Кунева, областният управител на Плевен г-жа Ралица Добрева, зам.-кметът на Плевен г-н Стефан Петков и изпълнителният директор на БАИ г-н Стамен Янев.

В Северозападна България министерство на икономиката ще насърчи инвестициите и стартирането на нови производства и предприятия, които създават трайна заетост и висока добавена стойност в региона, каза зам.-министър Везиева. „По отношение на това как иска да се развива даден регион още търсим и мнението на регионалните структури”, допълни тя. Везиева уточни, че законът за насърчаване на инвестициите предоставя на общините да разработят насърчителни мерки. По нейни думи само усилията на БАИ не са достатъчни за привличане на инвестиции, има нужда и от допълнително стимулиране и от общините.

Изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев посочи, че основната задача на БАИ е да направи България по-привлекателно място за инвестиции. Г-н Янев съобщи, че в Плевен се очаква много скоро да стартира инвестиция в размер на 30 млн. евро.

Споделете