Loading...

Зам.-министър Везиева: Стойностно е да създаваш красота и да правиш бизнес

Зам.-министър Везиева: Стойностно е да създаваш красота и да правиш бизнес

В България модната индустрия заема една много сериозна част от малките и средни предприятия, почти 50% , които носят съответно и много висок приход в брутния вътрешен продукт.Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева при откриването на международната конференция в рамките на Европейски моден форум, организиран от Men’s Fashion Cluster.

Зам.-министър Везиева изтъкна, че Българската мода е на европейско и на световно ниво.“У нас има такова производство, с което всеки един от нас, обличайки се може да се гордее“, заяви тя.

На конференцията бяха обсъдени възможностите за изграждане на нова политика за развитието на модната индустрия в България и Европа и очертаване на възможностите за положителна промяна в развитието на модния бизнес. Бе засегнат и въпросът, за това как предприятия с намален капацитет, но с добри възможности да отворят нови работни места, както и популяризирането на нови печеливши подходи за работа в модната индустрия.

„Разчитам, че вие като хора на изкуството ще дадете интересни идеи за това как икономически бихме могли да излезем от това състояние. Много е стойностно да създаваш красота,но и ако създавайки красота правиш и бизнес удвояваш стойността “, завърши Везиева.

Споделете