Loading...

Зам.–министър Везиева увери ръководството на ВМЗ Сопот, че не предстои приватизация на предприятието

„Въпросът за приватизация на ВМЗ Сопот не стои на дневен ред в Министерство на икономиката“. Това увери зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на среща с ръководството на предприятието в Сопот днес. В срещата участва и народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев. Той заяви, че в този момент предприятието работи добре и то ще остане в забранителния списък за приватизация, тъй като е от значение за националната сигурност на страната.

“Имахме поредица от срещи със синдикатите, на които се ангажирахме, че ще вървим по пътя на оздравяване на ВМЗ Сопот и ще следваме този път”, добави зам.–министър Везиева.

На срещата ръководството на Вазовските заводи постави въпроса за липсата на поръчки към предприятието от страна на Министерство на отбраната. Зам.-министър Везиева и депутатът Андреев се ангажираха да установят контакт с военното ведомство, за да се подготви посещение на министъра за запознаване на място с дейността.

Обсъдени бяха и възможностите за включване на ВМЗ Сопот в програми за дуално обучение. Предприятието изпитва недостиг на средни специалисти и висши инженерни кадри. От ръководството увериха, че са в състояние да подготвят поне две паралелки от по 25 човека. Зам.-министър Везиева обеща да подкрепи искането за обучение на кадри пред Министерство на образованието и науката.

Свързана медия

Споделете