Loading...

Зам.-министър Везиева връчи награда на БФБЛ за отговорен бизнес

Зам.-министър Везиева връчи награда на БФБЛ за отговорен бизнес

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи приз в категория “Маркетинг, свързан с кауза“ на Годишните награди за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите/БФБЛ/ за 12-та поредна година. Зам.-министър Везиева отличи кампаниите на „Ейвън Козметикс България“ -„Говори открито срещу домашното насилие”, класирана на първо място в конкурса. Тя връчи и призовете на класираните на второ място в категорията “Маркетинг, свързан с кауза“ – “ЕКО България“- с проекта „Заедно”, както и на третите – “Дженерали България“ за кампанията „Сигурен дом за нашите деца“.

„Над десетгодишната традиция за връчване на награди за отговорен бизнес е атестация за сериозното желание на бизнеса да инвестира в обществени каузи“, заяви зам.министърът на икономиката. Тя изтъкна заслугите на БФБЛ за налагането на тази открита платформа, чрез връчването на наградите, за споделяне на добрите практики в полза на обществото. „Да правиш добро и да го налагаш като поведение, отличава ценностния човек. Ще работим заедно и занапред, за да наблюдаваме още по-голям ръст в усилията на бизнеса в областта на отговорността към обществото“, обяви Везиева.

77 проекта на 55 компании участваха в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България. Победителите и финалистите в останалите категории получиха наградите си от президента на Република България Росен Плевнелиев, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, заместник-министъра на околната среда и водите Павел Гуджеров, заместник-министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, и.д. посланика на Великобритания Сара Райли и председателя на БФБЛ Ираван Хира.

Споделете