Loading...

Зам.-министър Янев: Износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо миналата година

Зам.-министър Янев: Износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо миналата година

„Федерална република Германия е водещ външнотърговски партньор на България и българското правителство отдава голямо значение на развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Това заяви заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на Българо-германски бизнес форум. Той подчерта, че въпреки пандемията и последвалата я криза за периода януари-май 2020 г. износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо същият период на миналата година.

В рамките на форума зам.-министър Янев отбеляза, че българското правителство работи в посока за още по-голямо задълбочаване на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. По негови думи през последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази. „Доказателство за това, е че 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие“, заяви зам.-министър Янев.

В заключение зам.-икономическият министър увери присъстващите на форума, че българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика търговските отношения с Германия.

Свързана медия

Споделете