Loading...

Зам.-министър Янко Топалов участва в откриването на международен семинар за присъединяването към ОИСР

Зам.-министър Янко Топалов участва в откриването на международен семинар за присъединяването към ОИСР

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и заместник-министърът на икономиката и индустрията Янко Топалов участваха в откриването на Международен семинар „Стремежите на новите държави-членки на ЕС за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР)“.

„Успешното и навременно завършване на разговорите за присъединяване към ОИСР, без съмнение ще стимулира допълнително България по пътя ѝ към устойчивото икономическо развитие“, каза зам.-министър Топалов. По думите му то ще осигури по-голямо признание за стабилността и потенциала на българската икономика и ще направи България по-видима и по-атрактивна за инвеститорите. Той добави още, че в края на този процес ще имаме по-конкурентна национална икономика, по-ефективна и съвременна публична администрация.

Заместник-министър Топалов подчерта водещата роля на семинара, който хвърля светлина върху реформите и стъпките, които са необходими в процеса на присъединяване към ОИСР. Той допълни, че това е един ключовите приоритети в икономическата сфера пред България и изказа благодарност към всички експерти, които работят, за да бъдат изпълнени необходимите критерии, за да се реализира членството на страната ни в организацията.

Събитието се организира от Институт за икономическа политика с подкрепата на Посолството на Република Корея у нас. В откриването на международния семинар участва и Н. Пр. Ли Хо-шик, посланик на Република Корея в България.

Споделете