Loading...

Заместник-министър Борисов: България се утвърждава като лидер в производството на автомобилни компоненти

Заместник-министър Борисов: България се утвърждава като лидер в производството на автомобилни компоненти

България се утвърждава като лидер в производството на автомобилни компоненти и това се случва благодарение на инвеститори като Вас. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на среща с представители на „Язаки България“.

На срещата бяха обсъдени възможностите на новия завод на компанията, който се очаква да заработи през септември тази година край Димитровград. Проектът предвижда производството на електрически инсталации, които ще се вграждат в автомобили на световно известни марки. „Този завод е един от най-големите проекти за „Язаки България“, а ние сме във фазата, в която може от догодина да започнем износа на автомобилните компоненти“, заяви Клаус Старкер, ръководител на бизнес съвета на компанията. Той добави още, че инвеститорът има амбицията заводът да заработи възможно най-бързо, което ще доведе до създаване на работни места в региона.

Заместник-министър Борисов, заяви че ще бъдат проведени разговори с отговорни институции за подкрепа на инвестиционния проект в най-кратки срокове. От началото на тази седмица има заповед на министър-председателя, с която се определя състава на междуведомствена работна група, която да осигури институционална подкрепа при изпълнението на приоритетния инвестиционен проект.

Споделете