Loading...

Заместник-министър Даниела Везиева връчи награда за най-успешна иновативна фирма в конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП

Заместник-министър Даниела Везиева връчи награда за най-успешна иновативна фирма в конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП

Приоритет в работата на Mинистерство на икономиката е развитието на иновационните технологии, водещи до създаването на висока добавена стойност в малките и средните предприятия, това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на церемония по връчване на наградите в конкурса за най-успешна иновативна фирма и най-добър иновативен проект, организирани от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Съвета по иновации и развитие на технологиите към Палатата.

Зам.-министър Везиева награди фирма „Оптикс“ АД, гр. Панагюрище, заела второ място в конкурса за най-успешна иновативна фирма. „Оптикс“ АД е българско предприятие, специализирано в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия. Първа награда в категорията бе присъдена на „Мобайл Системс” ООД, пионер в разработването на софтуер и приложения за мобилни устройства.

„Политиката на Министерство на икономиката през следващия програмен период е изцяло насочена към иновации във всички индустрии“, заяви на церемонията зам.-министър Везиева. „Искрено се надявам, че заедно с БТПП и Съвета по иновации и развитие на технологиите при Палатата ще успеем да определим приоритетните сектори в тези области, в които имаме вече традиции по отношение на иновациите и такива, в които има потенциал за развитие“, допълни тя.

Споделете