Loading...

Заместник-министър Димитър Данчев се срещна с посланика на Република Корея Н. Пр. г-н Лий Хо-шик

Заместник-министър Димитър Данчев се срещна с посланика на Република Корея Н. Пр. г-н Лий Хо-шик

Разширяване на търговско-икономическото сътрудничество между Република България и Република Корея. Това обсъдиха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев и посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. г-н Лий Хо-шик по време на среща днес в министерството.

„Република Корея е значим икономически партньор за страната и усилията ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество и засилване на икономическите връзки между нас“, заяви зам.-министър Данчев. Той допълни, че има голям потенциал за активизиране на двустранното инвестиционно сътрудничество и представи визията на министерството и на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД за развитие на индустриалните паркове и условията, които те предоставят на инвеститорите. „През първите десет месеца на 2022 г. стокообменът между двете страни е близо 285 млн. щ.д., от които българският износ е в размер на над 111 млн. щ.д.“, посочи още Димитър Данчев.

Участие в срещата взе и ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството ни в Сеул Илия Деков.

Споделете