Loading...

Заместник-министър Иванова обсъди подготовката на бъдещата Съвместна комисия за сътрудничество между България и Египет

Заместник-министър Иванова обсъди подготовката на бъдещата Съвместна комисия за сътрудничество между България и Египет

Механизмите и подготовката на бъдещата Съвместна комисия за сътрудничество между България и Египет бяха обсъдени от заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и посланика на Египет в България Н.Пр. г-н Моайад Фаталах Елдали. Очаква се комисията да даде нов тласък на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни и да затвърди възходящия тренд на стокообмена от миналата година, който за 2017 г. надхвърля 1 млрд. щ. д.

Зам.-министър Иванова акцентира върху възможностите за организирането и на съпътстващи комисията бизнес форуми и панаири, които според нея са форма за преодоляване на бариери и са доказали своята ефективност с времето.

По време на срещата икономическият заместник-министър изведе на преден план макроикономическата и финансова стабилност на България, като подчерта, че страната ни е изключително привлекателна бизнес дестинация. Тя коментира също, че египетските предприемачи могат да разчитат на различни форми на институционална подкрепа.

Зам.-министър Лилия Иванова заяви още, че разчита на интензивен диалог с посланика, който от своя страна изяви готовност да съдейства на българските фирми при проблеми, свързани с регистрацията и всякакъв тип ограничения, които спъват двустранните връзки между българския и египетския бизнес.

Споделете