Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов откри новия офис на Coca-Cola HBC Sofia Corporate Service Center

Заместник-министър Лъчезар Борисов откри новия офис на Coca-Cola HBC Sofia Corporate Service Center

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов откри наскоро обновения и преструктуриран офис на Coca-Cola HBC в София, който ще приюти всички свои организации, с над 1000 служители, под един покрив в модерно и цифровизирано работно пространство. Изграждането на офиса е част от инвестиционния проект „Плиска“, за който компанията е получила сертификат за клас А инвеститор по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 1,374 000 лв.

Икономическият зам.-министър благодари на своя стратегически партньор, че разширява производството си в България и подчерта, че за него това е ясен индикатор за макроикономическата стабилност на страната ни. В подкрепа на думите си, той изтъкна, че в класацията за 2019 г. на световното бизнес списание CEOWORLD, България се нарежда на 27-мо място сред 67 участващи страни. По думите му сред 7-те критерия, определящи номинацията, страната ни е на 2-ро място в сектор „Пазарен дял“ и на 20-то място в сектор „Отговорност на търговията“.

В заключение той подчерта, че Министерството на икономиката и за напред ще бъде партньор на бизнеса и ще продължи да работи активно за подобряване на бизнес средата.

Споделете