Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов се срещна с вицегубернатора на китайската провинция Шънси г-н Уей Зънджун

Заместник-министър Лъчезар Борисов се срещна с вицегубернатора на китайската провинция Шънси г-н Уей Зънджун

Възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и провинция Шънси обсъдиха заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и вицегубернаторът на китайската провинция Шънси, Уей Зънджун.

Заместник-министър Борисов запозна китайската делегация с инвестиционната и бизнес среда у нас. Акцент беше поставен върху ускореното развитие на аутомотив индустрията и ИКТ сектора в България. „Приветствам китайските компании от провинция Шънси, желаещи да разширят дейността си в Европа, да се възползват от предимствата, които страната ни предоставя, за да установят у нас свои производствени бази и R&D центрове“, посочи Борисов.

Икономическият заместник-министър подчерта, че в областта на търговията потенциала за широко присъствие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко. „Висококачествените български продукти могат да намерят добър прием в провинция Шънси, чието население достига 37 милиона души“, заяви Борисов.

Вицегубернатор Уей предложи да бъде организирано посещение на бизнес делегация от провинция Шънси в България, за да могат представителите на китайския бизнес да се запознаят на място с условия за бизнес и инвестиции във всички сектори с потенциал. Отправи покана за българско участие в Четвъртото издание на изложбата „Пътят на коприната“, което се провежда в столицата на провинцията – гр. Сиан.

Споделете