Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов участва в откриването на 3-то издание на FrenchTECH Sofia

Заместник-министър Лъчезар Борисов участва в откриването на 3-то издание на FrenchTECH Sofia

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в откриването на 3-то издание на FrenchTECH Sofia. Събитието има за цел да събере фирми, които търсят кадри в областта на информатиката и новите технологии с млади специалисти, които желаят да направят кариера в тази област. Организатори на събитието бяха Френско-българската търговска и индустриална камара в партньорство с Френския институт и в присъствието на Н. Пр. Ерик Льобедел, Посланик на Франция в България и председателя на камарата г-н Стефан Делайе.

Заместник-министър Борисов посочи, че целта на срещите с предприемаческата общност е да се насочи вниманието към предприемаческите инициативи и младите хора, които със своята иновативност, намират начин за успешно развитие в България. Той поясни, че страната ни има капацитет и се разпознава на международно ниво като център за развитие на информационните технологии, с развита стартъп екосистема и с доказана експертиза в управлението на изнесени бизнес процеси.

„Между България и Франция съществуват традиционно добри търговско-икономически отношения, като за периода 1996-2016 г. преките нетни чуждестранни инвестиции от Франция са в размер на 1485.4 млн. евро“, заяви заместник-министър Борисов, като изказа поздравленията си на посланика на Франция в България г-н Ерик Льобедел и председателя на камарата г-н Стефан Делайе за реализираните двустранни събития, които спомагат за задълбочаване на отношенията между нашите две страни.

Споделете