Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов участва в откриването на бизнес хъб в София

Заместник-министър Лъчезар Борисов участва в откриването на бизнес хъб в София

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в откриването на уникален център за бизнес услуги на финландската компания Карготек в България. По време на откриването той заяви, че събитието е изключително знаково по няколко причини. „Една глобална компания, която е утвърдена в световен мащаб при решенията за управления на товари, оцени българския бизнес климат и избра да направи бизнес хъб у нас. Приоритетите на финландската фирма Карготек – иновации и дигитализация са приоритети и на българската икономика. Това са част от приоритетите, които нашата страна ще изведе по време на българското председателството“, каза зам.-министърът.

В рамките на събитието той изтъкна, че с намаляването на административната тежест Министерството на икономиката се явява лоялен партньор, както на Карготек, така и на всички инвеститори в България. „Надявам се, че откриването на този център ще допринесе и за пo-peнтaбилнoто и мaщaбнo oбcлyжвaнe нa Вашите ĸлиeнти“, допълни той.

По време на откриването зам.-министър Борисов спомена, че бизнес климатът в България се подобрява. „През януари 2018 г. общият показател на бизнес климата се повишава с 2.6 пункта спрямо декември 2017 година. Той допълни, че освен интерес от бъдещи инвеститори наблюдаваме и изразена тенденция за разширение на присъствието на установените в България чуждестранни компании, които поетапно увеличават производствения си капацитет. Това е знак за доверието на инвеститорите и добрия инвестиционен климат, който правителството поддържа и развива.

Свързана медия

Споделете