Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов връчи награди на трите най-добри учебно-тренировъчни фирми в конкурса „Брандико“

Заместник-министър Лъчезар Борисов връчи награди на трите най-добри учебно-тренировъчни фирми в конкурса „Брандико“

Целта на „Брандико“ е да ангажира мисленето на учениците по посока изграждането, развитието и защитата на интелектуалната собственост, макар и само в учебен формат. Това заяви икономическият заместник-министър Лъчезар Борисов, който участва в церемонията по награждаване на учебно-тренировъчни фирми в конкурса „Брандико“, проведен в рамките на десетото издание на Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2018, организиран от Джуниър Ачийвмънт България.

Заместник-министър Борисов заяви, че за четвърта поредна година Министерството на икономиката работи в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България по изпълнението на проект „stARTs“. „Oсновната му цел е създаването на тренировъчни предприятия и обучение по предприемачество в училищата по изкуствата и спортните училища“, допълни зам.-министър Борисов.

По думите му целта на конкурса „Брандико“ е учениците от тренировъчните предприятия в страната, създадени в средните училища, да получат знания и умения за изграждане, развитие и защита на търговска марка, да се запознаят със смисъла и значението на интелектуалната собственост. „В рамките на конкурса участниците трябва да създадат своя търговска марка и да я регистрират като Марка на Общността, както и да изградят маркетинговата стратегия на своя бранд“, посочи Борисов. Той допълни, че компанията, класирана на първо място ще бъде осигурено посещение на състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2018, което ще се проведе в Белград през м. юли, 2018 г.

На първо място се класира учебна компания Cushiez от ОДК, Пловдив. Компанията се занимава производство и продажба на мултифункционални конвертируеми възглавници за пътуване.

На второ място се класира учебна компания Scratch Bag от Първа английска езикова гимназия, гр. София. Компанията предлага единствените на пазара подаръчни торбички с поздравителна картичка в едно.

На трето място се класира учебна компания OBSCURE от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, София. Obscure е учебна компания, предлагаща камери за пинхол фотография, при които тялото на апарата представлява черна кутия, снабдена с миниатюрна дупчица вместо обектив. Идеята произлиза от изследването на явление познато като „camera obscura“.

Свързана медия

Споделете