Loading...

Заместник-министър Лъчезар Борисов връчи награди за “Печатар” и “Търговец на годината”

Заместник-министър Лъчезар Борисов връчи награди за “Печатар” и “Търговец на годината”

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи награди за „Печатар и Търговец на годината“ на тазгодишната церемония, организирана от Съюза на печатарската индустрия в България (СПИБ).

Призът за “Печатар на годината” бе за Венцислав Ичаков, собственик на „Алианс Принт“, а наградата за “Търговец на годината” отиде при Валентин и Елка Младенови, управители на “Принт Лукс”.

„Българската печатарска индустрия е основен участник в икономическото развитие на страната, като осигурява 1.3% от стойността на индустриалното производство в страната и създава 2.0% от добавената стойност в индустрията, което означава, че е ефективна. Развита е в подходяща базова инфраструктура за нуждите на производството, а устойчивото й състояние се дължи на професионалното ниво на всички ангажирани в бранша.“, заяви зам.- министър Борисов при връчване на наградите. Зам.- министърът посочи, че от страна на Министерството на икономиката, печатарският бранш има надежден партньор в справянето с предизвикателствата и иновациите в производството, както и по отношение на подобряването на бизнес средата. Той подчерта, че печатарската индустрия има изключително значение, както за икономическото и социално развитие, така и за културното развитие на страната.

Церемонията се проведе в присъствието на книжовни дейци, представители на целия бранш, народни представители, журналисти и студенти в Народната бибиотека “Св. Св. Кирил и Методий”.

Споделете