Loading...

Заместник-министър Шотев: Малките и средните предприятия са гръбнакът на българската икономика

Заместник-министър Шотев: Малките и средните предприятия са гръбнакът на българската икономика

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев участва в IV-то издание на Международната конференция „Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП“. „Малките и средните предприятия са гръбнакът на българската икономика“, заяви той. Заместник-министър Шотев подчерта, че страната ни предлага добри условия за развитието на малките и средните предприятия, но все още има върху какво да се работи в посока намаляване на тяхната уязвимост при намирането на финансов ресурс.

„За Министерството на икономиката и индустрията подобряването на бизнес климата е от съществено значение“, допълни той. По неговите думи гарантирането на предвидима бизнес среда ще даде възможност на българските и чуждестранните компании да инвестират у нас и да създават работни места.
Заместник-министърът призова малките и средните предприятия да се възползват от предлаганите финансови инструменти и продукти, чре

з които ще имат възможност успешно да реализират своите бизнес проекти. Шотев пожела успех на четвъртото издание на международната конференция, която дава възможност на всички участниците да се запознаят с основните източници на финансиране за МСП в България и поставя фокус върху предизвикателствата пред бизнеса.

Споделете