Loading...

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще връчи наградите „Експортьор на годината“

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще участва в церемонията по връчване на наградите „Експортьор на годината“. Събитието ще се проведе в понеделник (10 декември 2018 г.), от 19.00 ч., в Софийската опера и балет.

За шеста поредна година сайтът exporter.bg ще връчи отличията “Експортьор на годината” – класация с фокус върху малките и средните компании – износители. Конкурсът акцентира върху постиженията на тези фирми в направленията: „Най-големи приходи от експорт през 2017 г.“, „Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2017 г.“ и „Устойчивост на развитие“.

Освен трите големи приза, традиционно се отличават и компаниите с най-големи приходи от експорт в браншовете с най-висок дял в износа на малкия и средния бизнес: Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Транспорт и логистика, Храни и напитки, Парфюмерия и козметика.

Събитието се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, а голямата награда за „Най-големи приходи от експорт през 2017 г.“ ще връчи зам.-министър Манолев.

Споделете