Loading...

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на “Гаранти-коза България” ЕАД

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на “Гаранти-коза България” ЕАД

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на “Гаранти-коза България” ЕАД за инвестиционния проект „Гранд Каньон София“.

„Искрено се надявам тази инвестиция да доведе след себе си създаването на други такива в столицата и в страната. Работим за това този тип инвeстиции да се разширяват“, заяви зам.-министър Везиева при връчването на сертификата.

Единствената насърчителна мярка, която ще ползва инвеститорът включва ускорено административно обслужване. Зам.-министър Везиева посочи, че ще бъде сформирана работна група, която да подпомага инвеститора в изработване на документацията и стартиране на инвестицията.

Проектът на „Гаранти-коза“ предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места, като целта на инвеститора е наемане на възможно най-голям брой хора с висока квалификация за предоставяне на висок клас услуга. „По време на строителството на обекта ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души“, заяви зам.-министър Везиева.

Изпълнителният директор на “Гаранти-Коза България” ЕАД Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта. Той допълни, че „Гранд Каньон София“ е едва първата инвестиция на фирмата в България. Плановете на компанията предвиждат реализирането на втори проект в столицата ни, който ще бъде четири пъти по-голям, както по отношение на мащаба, така и на размера на инвестицията. „Чест е за „Гаранти-коза“ да бъдем третата компания, която получава такъв сертификат“, завърши Г-н Билгинер.

“Гаранти-коза България” ЕАД е учредено през март 2013 г. със седалище и адрес на управление в гр. София. Основната му дейност включва строителство на сгради и съоръжения, изграждане, продажба и отдаване под наем на жилищни сгради, туристически дейности и услуги, включително строеж и отдаване под наем на туристически центрове.

Проектът на “Гаранти-коза България” ЕАД предвижда изграждането върху придобит от дружеството терен на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ в себе си търговска, хотелска част, парк с множество атракционни езера, скейт борд парк и открита детска площадка, наречен „Гранд Каньон София“, находящ се в гр. София, район Младост, местност „Младост 3“. Сертифицираният проект е на стойност 120 млн. лв.

Комплексът ще бъде разположен между централната част на града, летище София и различни бизнес центрове, като ще има връзка с метрото. Търговският център ще бъде с архитектура, реализирана под формата на каньон, с множество зелени и водни площи. Каньонът ще минава през целия комплекс и с подземната си открита пешеходна зона ще отвежда гостите на комплекса към метрото.

Свързана медия

Споделете